Plooitechnieken

WaveEr zijn vele manieren om uw gordijnen te plooien. Het karakter van de stof in combinatie met het ophangsysteem zal voornamelijk bepalen wat er wel en niet mogelijk is. Voor elke interieurstijl is er een passende plooi. Naast de traditionele plooitechnieken, beschikt Gordijnenatelier Wil van Heck ook over de nieuwe wave confectietechniek (zie afbeelding).

Enkele plooi

Bij een strak, modern interieur komen gordijnen met een enkele plooi het beste tot hun recht. Een enkele plooi is zeer geschikt voor zwaardere stoffen zoals velours.

Dubbele plooi (vlinderplooi)

Een dubbele plooi wordt ook wel vlinderplooi genoemd. Gordijnen met een dubbele plooi passen heel goed in een landelijk interieur. De plooi zorgt voor een mooie val van de gordijnen. Een dubbele plooi is toepasbaar op bijna alle gordijnstoffen. De vlinderplooi is de meeste gebruikte plooi.

Wave

De wave is een moderne en nieuwe manier van confectioneren. Er ontstaat een perfect golvend gordijn, zonder dat er golven in het gordijn worden gestikt. Het is een uitgekiend systeem van runners, gordijnband en gordijnhaakjes en vormt de basis voor een strak gordijn.

Wave voor elke stof?

Wave is alleen geschikt voor soepel vallende gordijnstoffen, zoals vitrage, inbetween en dunne overgordijnstoffen. Dikke gordijnstoffen zoals velours zijn minder geschikt voor de wave confectietechniek. Heeft u een gordijnstof met een patroon? Het patroon blijft heel mooi zichtbaar met wave plooien. Voor een gemiddeld wave gordijn heeft u niet meer stof nodig dan voor een gordijn met een andere plooitechniek. Daarom zal een wave gordijn niet duurder zijn dan een gordijn met een traditionele plooitechniek.

Er zijn nog vele andere plooitechnieken mogelijk, zoals een triplooi, retourplooi, stolpplooi etc. Daar kunnen we u uiteraard veel meer over vertellen. Neem contact op voor vrijblijvend advies.