Vitrages en Inbetweens

VitragesHet is altijd een afweging; kiest u voor openheid, voor zicht naar buiten toe en een onbelemmerde lichtinval, of voor zoveel mogelijk privacy en intimiteit? Dankzij het grote aanbod aan raambekleding dat vandaag de dag mogelijk is, hoeft het één het ander gelukkig niet meer uit te sluiten.

Vitrages

Vitrage is eigenlijk niets anders dan een dun en doorzichtig gordijn, gemaakt van vitragestof. Vitrages worden daarom ook wel transparante gordijnen genoemd. De hoeveelheid lichtinval wordt bepaald door de transparantie van de stof. Vitrages zijn niet alleen stijlvol maar ook uiterst functioneel; overdag kunt u er niet doorheen kijken en ’s avonds ziet u enkel schaduwen. Daarnaast hebben vitrages een positieve invloed op de akoestiek. Wenst u meer privacy? Kies dan voor inbetweens. Inbetweens zijn dunner dan overgordijnen maar geven meer privacy dan vitrages.

Inbetweens

Inbetween is een Engels woord dat ‘ertussenin’ betekent. Inbetween gordijnen zitten qua privacy tussen vitrages en overgordijnen in; ze zijn transparanter dan overgordijnen maar minder transparant dan vitrages. De stof van een inbetween gordijn is wat dikker waardoor er minder inkijk is. Tegelijkertijd geeft dit een luxere uitstraling. Afhankelijk van uw verlichting is, laten inbetweens ’s avonds wel contouren zien. Wanneer u de inkijk volledig wilt beperken, adviseren wij om ook overgordijnen te gebruiken.

Vitrages en Inbetweens op maat gemaakt

Gordijnenatelier Wil van Heck kan uw vitrages en inbetween gordijnen maken in de stofuitvoering en de maten die u wenst. Maar ook uw huidige vitrages en inbetweens kunnen wij voor u herstellen. In ons eigen atelier worden transparante gordijnen vakkundig geconfectioneerd. Alles wordt op maat gemaakt en netjes gestreken.

Bekijk hier voorbeelden van vitrages en inbetweens die wij gemaakt hebben.

Stof aanschaffen

Voor het kopen van vitragestof en inbetween stof zijn er verschillende mogelijkheden. Allereerst kunt u de stof natuurlijk zelf aanschaffen. Wij adviseren u in dat geval goed te letten op de kwaliteit, want er zit veel verschil tussen de verschillende stoffen onderling. Wij bieden ook een mogelijkheid om in ons atelier een stof uit te zoeken op de verschillende stalen. De stoffen die wij verkopen zijn gegarandeerd van hoge kwaliteit, niet onbelangrijk als u ze in de toekomst wilt wassen.

Vitrages en Inbetween gordijnen wassen

U zult merken dat uw vitrages en/of inbetweens na verloop van tijd wat viezer worden. Gelukkig zijn de meeste stoffen prima te wassen. U kunt dat zelf doen maar uiteraard kunnen wij dit ook voor u verzorgen. U kunt uw vitrages en/of inbetweens bij ons brengen. Wij zullen deze vervolgens wassen en waar nodig herstellen en/of strijken.

Neem contact op

Graag adviseren wij u bij de keuze van uw vitrage en/of inbetween gordijnen.

Neem vrijblijvend contact op voor vragen of advies.